Sprzet agd ekspres do kawy

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być urządzona w wielką miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy chociaż w sporej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Dodaje się też głównie w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o wysokiej wartości, która wyróżnia się te prostą obsługą. Sprzęt ten rozkłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Szczególnie poważną grupą są noże stworzone ze byliśmy nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie stanowić urządzona na żądanie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - mogą obecne istnieć lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.