Krajalnica zelmer doris

W składach i w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Traktuje to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana jeszcze do różnych celów, na dowód do krojenia warzyw lub produktów, gdy potrzebujemy ich w struktur cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i dostarcza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeśli chodzi o wędliny lub sery, zależy nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do owego projektu używamy krajalnicy z gładką, a bardzo niebezpieczną krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, kiedy i daleko wrażliwymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych oraz do sklepów. Jest zadawana przez producenta ze względu na własną wysoką odporność oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym szkoleniu z zakresu zaufania oraz higieny pracy, może podjąć do rzeczy z krajalnicą i proponować swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych marek idą na szybkie uporanie się z pokrojeniem znacznej miar wędlin lub serów, przy niskim nakładzie książce i odporności pracownika. Taka krajalnica w biznesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy obecne stanowi chciane na model w przypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.