Jedzenie na 7 liter

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam takiego sposobu informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze danego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale także skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wydobyć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż zatem stanowiło około prawdy. Odkrył w internecie przepis na te sandżaki. Nie miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chcemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Tworzył się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem wysoce w gospodarstwu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na własny palec... No, jednak jak dobry klient nie dałem za wygraną. Natrafiłem na plan - szatkownica do warzyw. Obecne stanowił tak strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to dodatkowo nie musiałem bać się o nasze życie przy zastosowaniu szatkownicy. Gdy to suma było obecnie gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście jak na obrazie ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to sprawić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie mało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i wszystka podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.