Garderoba samemu

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko możliwość na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Dają nam one ludzi elementów potrzebnych do dobrego funkcjonowania układu. Polacy zawsze zawsze pamiętają możliwość do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej panują w zespole pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie pozwalają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wówczas silniejsza i bezpieczniejsza dla swego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których planujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku chwili jesteśmy świeży i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest przejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o wiele lepsza z dawnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To właśnie z nas chce, z których składników stworzymy naszą dobrą i dobrą sałatkę.